Sernik z rosą Lidlomix — przepis i wskazówki
15.04.2024
Pierogi z twarogiem
75 min
średni
02.11.2023
Pierogi z twarogiem to pyszne, wegetariańskie pierogi z farszem z białego sera. Po ugotowaniu polecamy podsmażyć je na patelni, dzięki czemu uzyskają chrupiącą, rumianą skórkę.
Spis treści:
Jak zrobić pierogi z twarogiem
- Z mąki, 1 jajka, 1 łyżki oleju i szczypty soli oraz ciepłej wody zagnieć elastyczne ciasto.
- Cebule posiekaj, czosnek przeciśnij przez praskę. Na rozgrzanym maśle zeszklij cebulę i czosnek, dodaj do twarogu.
- Do sera i cebuli z czosnkiem dodaj część siekanych ziół, żółtka, dodaj też sól, pieprz i ostrą paprykę, wymieszaj.
- Ciasto rozwałkuj cienko, wycinaj koła, nakładaj farsz i zlepiaj brzegi. Gotuj w osolonym wrzątku.
- Po ostudzeniu podsmaż. Podawaj posypane świeżymi posiekanymi ziołami.
Podoba Ci się ten artykuł?
Komentarze