Pierogi z twarogiem

Przepis na Pierogi z twarogiem
Czas przygotowania75 min
Poziom trudnościśredni
02.11.2023

Pierogi z twarogiem to pyszne, wegetariańskie pierogi z farszem z białego sera. Po ugotowaniu polecamy podsmażyć je na patelni, dzięki czemu uzyskają chrupiącą, rumianą skórkę.

Składniki

Promocje na składniki

Jak zrobić pierogi z twarogiem

  1. Z mąki, 1 jajka, 1 łyżki oleju i szczypty soli oraz ciepłej wody zagnieć elastyczne ciasto.
  2. Cebule posiekaj, czosnek przeciśnij przez praskę. Na rozgrzanym maśle zeszklij cebulę i czosnek, dodaj do twarogu.
  3. Do sera i cebuli z czosnkiem dodaj część siekanych ziół, żółtka, dodaj też sól, pieprz i ostrą paprykę, wymieszaj.
  4. Ciasto rozwałkuj cienko, wycinaj koła, nakładaj farsz i zlepiaj brzegi. Gotuj w osolonym wrzątku.
  5. Po ostudzeniu podsmaż. Podawaj posypane świeżymi posiekanymi ziołami.

Komentarze

Odpowiedź dla użytkownika
Dziękujemy! Twój komentarz został wysłany do weryfikacji.
Coś poszło nie tak.

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy.