Piersi z kurczaka w oregano i cytrynie

Przepis na Piersi z kurczaka w oregano i cytrynie
Czas przygotowania25 min
Poziom trudnościśredni
02.11.2023

Piersi z kurczaka w oregano i cytrynie to smażone piersi z kurczaka z ziołowo-cytrusowym posmakiem, które świetnie pasować będą zarówno do gotowanych ziemniaków, puree, frytek, ale także do ryżu.

Składniki

Promocje na składniki

Jak zrobić piersi z kurczaka w oregano i cytrynie

  1. Przekroić cytrynę na pół i wycisnąć na kurczaka sok z jednej połówki. Doprawić solą i pieprzem i odstawić. Rozgrzać oliwę na patelni na średnim ogniu.
  2. Gdy olej będzie gorący dodać kurczaka. Gdy kurczak będzie się smażył, dodać sok z drugiej połówki cytryny, pieprz do smaku i oregano.
  3. Smażyć po 5-10 minut na każdej stronie, aż soki wyciekające z kurczaka będą przejrzyste. Pod koniec wrzucić na patelnię plasterki cytryny i gałązki oregano.
  4. Podawać z podsmażonymi dekoracjami.

Komentarze

Odpowiedź dla użytkownika
Dziękujemy! Twój komentarz został wysłany do weryfikacji.
Coś poszło nie tak.

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy.