Pikantne szaszłyki wieprzowe

Przepis na Pikantne szaszłyki wieprzowe
Czas przygotowania25 min
Poziom trudnościśredni
02.11.2023

Pikantne szaszłyki wieprzowe to grillowane polędwiczki wieprzowe, w pikantnej marynacie, na drewnianych szpikulcach. Idealne na letniego grilla w ogrodzie. Mięso przyozdobić można ziarnami sezamu.

Składniki

Promocje na składniki

Jak zrobić pikantne szaszłyki wieprzowe

  1. W średnim naczyniu wymieszać sos teriyaki z octem winnym, olejem, cukrem i ostrą papryką. Włożyć do marynaty pokrojone kawałki polędwiczek i dobrze wymieszać.
  2. Rozgrzać grill do wysokiej temperatury i lekko posmarować ruszt olejem.
  3. Nabić mięso na szpikulce. Położyć szaszłyki na przygotowanym grillu, piec około 10 do 12 minut, często obracając i smarując marynatą.

Komentarze

Odpowiedź dla użytkownika
Dziękujemy! Twój komentarz został wysłany do weryfikacji.
Coś poszło nie tak.

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy.