Pomidorowa z ryżem

Przepis na Pomidorowa z ryżem
Czas przygotowania40 min
Poziom trudnościśredni
02.11.2023

Pomidorowa z ryżem to wegańska zupa pomidorowa, przygotowywana na bazie pomidorów z puszki i przecieru pomidorowego oraz innych warzyw, z dodatkiem aromatycznych ziół i przypraw. Jest to alternatywna, bezmięsna wersja klasycznej zupy pomidorowej, podawana z gotowanym ryżem. Polecamy wypróbować ten przepis.

Składniki

Promocje na składniki

Jak zrobić pomidorowa z ryżem

  1. Zagotować wodę. Dodać pokrojoną w większe kawałki cebulę, por, pomidory z puszki, ziele angielskie i liście laurowe, doprawić solą i pierzem.
  2. Gdy wszystko zacznie mięknąć, dodać pokrojoną marchew, seler i pietruszkę. Pod koniec gotowania, gdy jeszcze warzywa są al-dente, dodać przecier pomidorowy, zagotować, wyłączyć ognień.
  3. Całość delikatnie zblendować – jednak nie na zupełnie gładko, zostawić widoczne kawałki warzyw.
  4. Nałożyć ryż do miseczek, zalać zupą. Można posypać świeżą natką pietruszki.

Komentarze

Odpowiedź dla użytkownika
Dziękujemy! Twój komentarz został wysłany do weryfikacji.
Coś poszło nie tak.

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy.