Praliny czekoladowe z marcepanem i orzechami włoskimi

Przepis na Praliny czekoladowe z marcepanem i orzechami włoskimi
Czas przygotowania40 min
Poziom trudnościśredni
02.11.2023

Praliny czekoladowe z marcepanem i orzechami włoskimi to domowe praliny, przygotowywane z marcepanu, orzechów włoskich i rumu, zanurzone w polewie czekoladowej. Te pyszne słodycze świetnie sprawdzą się na deser: zarówno na co dzień, jak i na przyjęciu czy imprezie.

Składniki

Promocje na składniki

Jak zrobić praliny czekoladowe z marcepanem i orzechami włoskimi

  1. Marcepan wyrobić z 80 g cukru pudru, posiekanymi orzechami, rumem i likierem.
  2. Pozostałym cukrem pudrem posypać czystą powierzchnię do pracy. Rozwałkować masę marcepanową i wycinać kółka, kwadraty lub prostokąty.
  3. Stopić polewę zgodnie z instrukcjami na opakowaniu.
  4. Pralinki nabijać na widelec lub wykałaczki, zanurzać w czekoladzie, strzepując nadmiar. Układać na tacy wyłożonej papierem do pieczenia.
  5. Pozostawić, aby polewa lekko zastygła i udekorować połówką orzecha. Zostawić, żaby całkowicie stężały i przechowywać w szczelnym pojemniku.

Komentarze

Odpowiedź dla użytkownika
Dziękujemy! Twój komentarz został wysłany do weryfikacji.
Coś poszło nie tak.

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy.