Prosty mus jabłkowy

Przepis na Prosty mus jabłkowy
Czas przygotowania30 min
Poziom trudnościśredni
Ocena 5.0
02.11.2023

Mus jabłkowy to puree z jabłek z dodatkiem cukru, które świetnie sprawdzi się nie tylko jako dodatek do ciast, kaszki manny czy budyniu, ale także do wielu mięs czy serów. Polecamy wypróbować ten przepis.

Składniki

  • 1,5 kg jabłek, obranych, z wydrążonymi gniazdami nasiennymi
  • 3 łyżki cukru

Promocje na składniki

Jak zrobić prosty mus jabłkowy

  1. Jabłka pokroić na małe kawałki.
  2. Wrzucić do garnka, doprowadzić do wrzenia, dodać cukier i gotować ok 25 min, aż będą się rozpadać.
  3. Zblenduj, aby otrzymać dosyć gładką konsystencję taką, jaka Tobie odpowiada najbardziej.
  4. Rozłożyć gorący mus do wyparzonych słoików i dobrze zakręcić. Można też pasteryzować w garnku z wodą.
LidiaKa Autor: LidiaKa

Komentarze

Odpowiedź dla użytkownika
Dziękujemy! Twój komentarz został wysłany do weryfikacji.
Coś poszło nie tak.

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy.