Przepis na fasolkę po bretońsku

Przepis na Przepis na fasolkę po bretońsku
Czas przygotowania40min
Poziom trudnościśredni
02.11.2023

Nasz przepis na fasolkę po bretońsku polecamy każdemu, nawet tym niewprawionym w gotowaniu. Ta klasyczna potrawa polskiej kuchni jest prosta w przyrządzeniu, sycąca i aromatyczna.

Składniki

  • 8 dużych kiełbasek
  • wcześniej kupiony lub przygotowany sos pomidorowy
  • 3 x 400g fasoli w puszce
  • 1 łyżka czarnej melasy lub cukru muscovado
  • 1 łyżeczka musztardy

Promocje na składniki

Jak zrobić przepis na fasolkę po bretońsku

  1. Podsmaż kiełbaski aż do zbrązowienia – około 7 minut.
  2. Dodaj sos pomidorowy, dobrze wymieszaj, a następnie dodaj fasolę, melasę lub cukier i musztardę.
  3. Gotuj pod przykryciem przez 30 minut. Spróbuj i dopraw do smaku. Świetnie komponuje się z chrupiącym chlebem.
LidiaKa Autor: LidiaKa

Komentarze

Odpowiedź dla użytkownika
Dziękujemy! Twój komentarz został wysłany do weryfikacji.
Coś poszło nie tak.

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy.