Sernik z rosą Lidlomix — przepis i wskazówki
15.04.2024
Przepis na fasolkę po bretońsku
40min
średni
02.11.2023
Nasz przepis na fasolkę po bretońsku polecamy każdemu, nawet tym niewprawionym w gotowaniu. Ta klasyczna potrawa polskiej kuchni jest prosta w przyrządzeniu, sycąca i aromatyczna.
Składniki
- 8 dużych kiełbasek
- wcześniej kupiony lub przygotowany sos pomidorowy
- 3 x 400g fasoli w puszce
- 1 łyżka czarnej melasy lub cukru muscovado
- 1 łyżeczka musztardy
Jak zrobić przepis na fasolkę po bretońsku
- Podsmaż kiełbaski aż do zbrązowienia – około 7 minut.
- Dodaj sos pomidorowy, dobrze wymieszaj, a następnie dodaj fasolę, melasę lub cukier i musztardę.
- Gotuj pod przykryciem przez 30 minut. Spróbuj i dopraw do smaku. Świetnie komponuje się z chrupiącym chlebem.
Podoba Ci się ten artykuł?
Komentarze