Sernik z rosą Lidlomix — przepis i wskazówki
15.04.2024
Pstrąg tęczowy z sosem jogurtowym
20min
średni
02.11.2023
Składniki
- 235 ml (1 szkl.) jogurtu naturalnego
- 1 ogórek, starty na tarce
- 2 łyżki posiekanego świeżego koperku
- 1 łyżeczka startej skórki z cytryny
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- sól i pieprz do smaku
- 4 filety (po 175 g) z pstrąga tęczowego
- 1 szczypta pieprzu cytrynowego
Jak zrobić pstrąg tęczowy z sosem jogurtowym
- W średniej misce wymieszać jogurt z ogórkiem, koperkiem, skórką z cytryny, oliwą z oliwek, solą i pieprzem. Dobrze wymieszać i odstawić.
- Rozgrzać piekarnik na funkcji „grill”. Brytfankę lub ruszt do grillowania spryskać tłuszczem w sprayu.
- Filety oprószyć pieprzem cytrynowym i położyć na ruszcie. Grillować przez około 8 minut, aż mięso będzie można łatwo rozdzielać widelcem.
- Sos jogurtowy przełożyć do małego naczynia i postawić obok ryby.
Podoba Ci się ten artykuł?
Komentarze