Pstrąg tęczowy z sosem jogurtowym

Przepis na Pstrąg tęczowy z sosem jogurtowym
Czas przygotowania20min
Poziom trudnościśredni
02.11.2023

Składniki

  • 235 ml (1 szkl.) jogurtu naturalnego
  • 1 ogórek, starty na tarce
  • 2 łyżki posiekanego świeżego koperku
  • 1 łyżeczka startej skórki z cytryny
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • sól i pieprz do smaku
  • 4 filety (po 175 g) z pstrąga tęczowego
  • 1 szczypta pieprzu cytrynowego

Promocje na składniki

Jak zrobić pstrąg tęczowy z sosem jogurtowym

  1. W średniej misce wymieszać jogurt z ogórkiem, koperkiem, skórką z cytryny, oliwą z oliwek, solą i pieprzem. Dobrze wymieszać i odstawić.
  2. Rozgrzać piekarnik na funkcji „grill”. Brytfankę lub ruszt do grillowania spryskać tłuszczem w sprayu.
  3. Filety oprószyć pieprzem cytrynowym i położyć na ruszcie. Grillować przez około 8 minut, aż mięso będzie można łatwo rozdzielać widelcem.
  4. Sos jogurtowy przełożyć do małego naczynia i postawić obok ryby.

Komentarze

Odpowiedź dla użytkownika
Dziękujemy! Twój komentarz został wysłany do weryfikacji.
Coś poszło nie tak.

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy.