Pizza Lidlomix – szybki przepis na pizzę z Monsieur Cuisine
27.03.2024
Pulpeciki z indyka
20 min
średni
02.11.2023
Pulpeciki z indyka to kotleciki, które można jeść w dwóch wersjach: gotowanej lub smażonej. To dobra podstawa na obiad: świetnie smakują zarówno z wieloma dodatkami ( gotowanymi ziemniakami, frytkami czy ryżem) jak i z różnymi sosami (np. pomidorowym czy pieczarkowym). Polecamy.
Spis treści:
Składniki
- 1/2 kg mielonego mięsa z indyka
- 1 jajko
- 1/2 cebuli
- 1 łyżka posiekanej natki zielonej pietruszki
- sól i pieprz do smaku
Jak zrobić pulpeciki z indyka
- Wszystkie składniki dobrze razem wymieszać (najlepiej ręką). Formować w dłoniach kuleczki wielkości orzecha włoskiego i wrzucać na wrzątek.
- Kiedy pulpety wypłyną gotować jeszcze chwilę (w sumie około 10 minut).
- Jeśli chcemy kotleciki smażyć jak kotlety mielone należy je obtoczyć w bułce tartej, lekko spłaszczyć i kłaść na rozgrzany olej (smażyć aż będą rumiane po obydwu stronach).
Podoba Ci się ten artykuł?
Komentarze