Ryż jaśminowy

Przepis na Ryż jaśminowy
Czas przygotowania60 min
Poziom trudnościśredni
02.11.2023

Składniki

Promocje na składniki

Jak zrobić ryż jaśminowy

  1. W dużym garnku rozgrzać oliwę na średnim ogniu. Dodać cebulę i podsmażać 3 do 5 minut. Dodać liść laurowy i ryż. Dobrze wymieszać, aby pokryć ryż tłuszczem.
  2. Do garnka wlać 3 szklanki wody i posolić. Zwiększyć ogień i doprowadzić ryż do lekkiego wrzenia, a następnie zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu bez przykrycia, aż cały płyn się wchłonie.
  3. Na koniec zdjąć garnek z ognia, przykryć i odczekać około 40 minut.

Komentarze

Odpowiedź dla użytkownika
Dziękujemy! Twój komentarz został wysłany do weryfikacji.
Coś poszło nie tak.

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy.