Skrzydełka z grilla w stylu tandoori

Przepis na Skrzydełka z grilla w stylu tandoori
Czas przygotowania50 min + marynowanie
Poziom trudnościśredni
02.11.2023

Skrzydełka z grilla w stylu tandoori to grillowane skrzydełka w marynacie z aromatycznych przypraw i jogurtu naturalnego. Chrupiące, smakowite skrzydełka to świetne mięso na letniego grilla. Polecamy podawać w towarzystwie ryżu, chlebka naan i sałatek ze świeżych warzyw.

Składniki

Promocje na składniki

Jak zrobić skrzydełka z grilla w stylu tandoori

  1. Skrzydełka opłukać pod bieżącą wodą i osuszyć papierowymi ręcznikami. Włożyć do miski (nie metalowej)
  2. W osobnej misce wymieszać wszystkie składniki na marynatę a następnie polać nią skrzydełka i dokładnie wetrzeć w nie marynatę palcami.
  3. Przykryć i wstawić na 24 godziny do lodówki, raz odwracając skrzydełka w międzyczasie.
  4. Przed pieczeniem zetrzeć ze skrzydełek nadmiar marynaty.
  5. Piec na grillu na niedużym ogniu, a na koniec można zwiększyć płomień, aby były chrupiące. W zależności od wielkości skrzydełek może to zająć w sumie do 40 minut.

Komentarze

Odpowiedź dla użytkownika
Dziękujemy! Twój komentarz został wysłany do weryfikacji.
Coś poszło nie tak.

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy.