Śledzie z żurawiną

Przepis na Śledzie z żurawiną
Poziom trudnościśredni
02.11.2023

Śledź jest najczęściej wybieraną przez Polaków rybą. Gości w najróżniejszych wersjach na naszych stołach. Od klasycznych w oleju, po wymyślne warstwowe sałatki. Dziś zapraszamy Was na pyszne śledzie z żurawiną. Tak, tak z żurawiną. Połączenie nietypowe, ale jakże pyszne.

Składniki

Promocje na składniki

Jak zrobić śledzie z żurawiną

  1. Śledzie moczymy w zimnej wodzie (od 6 do 8 godzin, w zależności od stopnia słoności śledzia).
  2. Cebule kroimy w piórka.
  3. Żurawinę zalewamy gorącą wodą i moczymy kilka minut.
  4. Filety kroimy na 3-4 części.
  5. W słoju układamy warstwowo śledzie, cebulę, żurawiną i przyprawy.
  6. Na koniec zalewamy śledzie olejem tak, by były przykryte. Słoik zakręcamy i wkładamy do lodówki na dobą lub dwie (im dłużej tym śledzie będą smaczniejsze).

Komentarze

Odpowiedź dla użytkownika
Dziękujemy! Twój komentarz został wysłany do weryfikacji.
Coś poszło nie tak.

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy.