Słodkie precle z rumem

Przepis na Słodkie precle z rumem
Czas przygotowania55 min
Poziom trudnościśredni
02.11.2023

Słodkie precle z rumem to precle w wersji na słodko, z polewą przyrządzoną z cukru pudru i rumu, posypane odrobiną cynamonu. Polecamy jako słodką przekąskę w ciągu dnia.

Składniki

Promocje na składniki

Jak zrobić słodkie precle z rumem

  1. Przesiać mąkę do miski, wmieszać cukier, cukier waniliowy i proszek do pieczenia. W środku zrobić wgłębienie i wbić do niego jajka.
  2. Dodać masło i wyrobić całość na gładkie ciasto. Owinąć ciasto w folię spożywczą i chłodzić przez 1 godzinę.
  3. Rozgrzać piekarnik do 180 C.
  4. Uformować z ciasta długi wałek, pokroić go na plastry szerokości 1 cm, a każdy plaster formować w wałeczek grubości ołówka. Zawijać z tych wałeczków precelki i układać na dużej blasze wysmarowanej tłuszczem.
  5. Piec w rozgrzanym piekarniku przez 18-20 minut.
  6. Wyłożyć z piekarnika, wymieszać cukier puder z rumem i posmarować tym precle. Posypać cynamonem i podawać.

Komentarze

Odpowiedź dla użytkownika
Dziękujemy! Twój komentarz został wysłany do weryfikacji.
Coś poszło nie tak.

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy.