Smażona wątróbka drobiowa

Przepis na Smażona wątróbka drobiowa
Czas przygotowania25 min
Poziom trudnościśredni
02.11.2023

Smażona wątróbka drobiowa to pyszny, pełen smaku mięsny dodatek, który świetnie smakuje w zestawieniu z ziemniakami czy frytkami. Polecamy podawać z surówką lub sałatką.

Składniki

Promocje na składniki

Jak zrobić smażona wątróbka drobiowa

  1. Wątróbkę dokładnie umyć i osuszyć na papierowym ręczniku.
  2. Obtoczyć wątróbkę z każdej strony w mące.
  3. Jajka roztrzepać w misce widelcem, doprawić solą i pieprzem. Zanurzać wątróbkę w jajku aby się nim pokryło ze wszystkich stron.
  4. Na patelni rozgrzać olej i smażyć wątróbkę przez około 15-20 minut. Po 8-10 minutach dodać posiekaną cebulę, na ostatnie 2-3 minuty wrzucić posiekany czosnek i natkę pietruszki.
  5. Można sprawdzić czy wątróbka jest już gotowa, nakłuwając ją widelcem – nie powinny się z niej wtedy wydzielać krwiste soki.

Komentarze

Odpowiedź dla użytkownika
Dziękujemy! Twój komentarz został wysłany do weryfikacji.
Coś poszło nie tak.

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy.