Spaghetti po kalabryjsku

Przepis na Spaghetti po kalabryjsku
Czas przygotowania15 min
Poziom trudnościśredni
02.11.2023

Spaghetti po kalabryjsku to bardzo proste i szybkie do przygotowania danie. Makaron spaghetti ugotowany al dente z dodatkiem masła, sera pecorino romano , pieprzu i czosnku to połączenie, które smakuje wyśmienicie. Polecamy zarówno na obiad, jak i na kolację.

Składniki

  • 170 g spaghetti
  • 50 g masła
  • duża szczypta świeżo mielonego czarnego pieprzu
  • 2 łyżki rozdrobnionego czosnku
  • 120 g tartego włoskiego sera pecorino romano

Promocje na składniki

Jak zrobić spaghetti po kalabryjsku

  1. W dużym garnku zagotować osoloną wodę, wsypać makaron i gotować przez 8 do 10 minut, lub aż będzie al dente (tzn. lekko twardy przy nagryzieniu), odcedzić.
  2. Natychmiast przełożyć makaron do dużej miski i wymieszać z masłem, czosnkiem, pieprzem i serem. Podać, gdy masło całkowicie się stopi.

Komentarze

Odpowiedź dla użytkownika
Dziękujemy! Twój komentarz został wysłany do weryfikacji.
Coś poszło nie tak.

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy.