Szarlotka Lidlomix – przepis i wskazówki
22.04.2024
Spaghetti po kalabryjsku
15 min
średni
02.11.2023
Spaghetti po kalabryjsku to bardzo proste i szybkie do przygotowania danie. Makaron spaghetti ugotowany al dente z dodatkiem masła, sera pecorino romano , pieprzu i czosnku to połączenie, które smakuje wyśmienicie. Polecamy zarówno na obiad, jak i na kolację.
Jak zrobić spaghetti po kalabryjsku
- W dużym garnku zagotować osoloną wodę, wsypać makaron i gotować przez 8 do 10 minut, lub aż będzie al dente (tzn. lekko twardy przy nagryzieniu), odcedzić.
- Natychmiast przełożyć makaron do dużej miski i wymieszać z masłem, czosnkiem, pieprzem i serem. Podać, gdy masło całkowicie się stopi.
Podoba Ci się ten artykuł?
Komentarze