Pizza Lidlomix – szybki przepis na pizzę z Monsieur Cuisine
27.03.2024
Surówka buraczano-kapuściana
30 min + odstawienie
średni
02.11.2023
Surówka buraczano-kapuściana to zdrowa i pełna składników odżywczych surówka ze świeżej kapusty, marchewki, buraczków, pietruszki i selera. Stanowi świetny dodatek do obiadu. Może jeść ją od razu lub przełożyć do słoików i pasteryzować.
Jak zrobić surówka buraczano-kapuściana
- Z kapusty ściągnąć wierzchnie uszkodzone liście.
- Kapustę pokroić na ćwiartki, wykroić głąb i poszatkować na wąskie paski.
- Pozostałe warzywa: marchew, buraczki, pietruszkę, seler i por umyć, obrać i poszatkować na tarce o grubych oczkach lub pokroić w cienkie słupki.
- W dużym naczyniu dokładnie ze sobą wymieszać wszystkie warzywa i posolić. Przykryć i odstawić na 6 dni w temperaturze pokojowej.
- Surówkę przełożyć do małych słoiczków, zakręcić i pasteryzować.
Podoba Ci się ten artykuł?
Komentarze