Szpinak z czosnkiem i orzeszkami piniowymi

Przepis na Szpinak z czosnkiem i orzeszkami piniowymi
Czas przygotowania15min
Poziom trudnościśredni
02.11.2023

Szpinak z czosnkiem i orzeszkami to świetny pomysł na dodatek do obiadu, farsz lub przekąskę. Do przyrządzenia można użyć zarówno świeżych liści szpinaku lub, poza sezonem, mrożonych.

Składniki

Promocje na składniki

Jak zrobić szpinak z czosnkiem i orzeszkami piniowymi

  1. Dokładnie umyj szpinak i wrzuć do dużego garnka. Zalej trochę wrzątkiem, przykryj i gotuj przez 2-3 minuty.
  2. Wrzuć do durszlaka i dobrze odcedź. Użyj boku małego talerza, aby przyduszając lekko liście dobrze go odsączyć. Jeśli używasz zamrożonego, rozmroź go w mikrofalówce i odsącz wodę.
  3. W międzyczasie podgrzej na patelni oliwę, dodaj orzeszki piniowe i podsmaż. Dodaj czosnek, a następnie wymieszaj wszystko ze szpinakiem. Dopraw i podawaj.
LidiaKa Autor: LidiaKa

Komentarze

Odpowiedź dla użytkownika
Dziękujemy! Twój komentarz został wysłany do weryfikacji.
Coś poszło nie tak.

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy.