Tabbouleh z kozim serem

Przepis na Tabbouleh z kozim serem
Czas przygotowania25 min
Poziom trudnościśredni
02.11.2023

Tabbouleh z kozim serem to proste i szybkie do przygotowania danie, które może sprawdzić się zarówno jako lekki obiad, jak i popołudniowa przekąska. Danie tworzy kasza bulgur, pomidorki koktajlowe, cebula, pietruszka, chili i ser kozi.

Składniki

  • 280 g kaszki bulgur
  • 20 pomidorków koktajlowych, podzielonych na ćwiartki
  • 1 mała posiekana cebula
  • 5 łyżek posiekanej natki pietruszki
  • 200 g miękkiego pokruszonego koziego sera
  • 1 czerwona papryczka chili, drobno posiekana
  • sól i pieprz

Promocje na składniki

Jak zrobić tabbouleh z kozim serem

  1. Wsypać kaszkę bulgur do miski i zalać wrzątkiem. Dobrze wymieszać i pozostawić na 15-20 minut.
  2. Kiedy kasza będzie dobra przełożyć ja do miski, dodać pokrojone pomidorki, pietruszkę, ser i cebulę. Doprawić do smaku.

Komentarze

Odpowiedź dla użytkownika
Dziękujemy! Twój komentarz został wysłany do weryfikacji.
Coś poszło nie tak.

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy.