Tartaletki z serkiem śmietankowym i pomidorkiem

Przepis na Tartaletki z serkiem śmietankowym i pomidorkiem
Czas przygotowania30 min + chłodzenie
Poziom trudnościśredni
02.11.2023

Tartaletki z serkiem śmietankowym i pomidorkiem to smakowite przekąski, składające się z kruchego spodu i wytrawnego, serowo-pomidorowego nadzienia. Dodatek oliwki jest przełamaniem smaku, dzięki któremu tartaletki są jeszcze pyszniejsze. Polecamy.

Składniki

Promocje na składniki

Jak zrobić tartaletki z serkiem śmietankowym i pomidorkiem

  1. Mąkę, i sól, zimne masło oraz żółtko wymieszać, na koniec dodać zimną wodę, szybko zagnieść gładkie ciasto.
  2. Ciasto schłodzić w lodówce, ok 25 min. Następnie rozwałkować.
  3. Foremki do tartaletek wysmarować masłem i wyłożyć ciastem. Nakłuć spód każdej tartaletki.
  4. Piec w 200 stopniach przez ok 15 minut, do zrumienienia. Po tym czasie wyjąć z piekarnika i zostawić do wystygnięcia.
  5. Do każdej nałożyć łyżkę serka śmietankowego, plasterek pomidorka cherry, oliwkę oraz koperek.

Komentarze

Odpowiedź dla użytkownika
Dziękujemy! Twój komentarz został wysłany do weryfikacji.
Coś poszło nie tak.

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy.