Pizza Lidlomix – szybki przepis na pizzę z Monsieur Cuisine
27.03.2024
Tofu Agedashi
15 min
średni
02.11.2023
Spis treści:
Składniki
- 340 g bardzo twardego tofu
- 3 łyżki mąki ziemniaczanej
- 2 szklanki oleju do smażenia
- 2 posiekane dymki
- 2 łyżki sosu hoisin
Jak zrobić tofu agedashi
- Pokroić tofu na 12 kostek. Wysypać mąkę ziemniaczaną na talerz lub płytką miskę i dokładnie obtoczyć w niej tofu.
- Rozgrzać tyle oleju, aby kostki tofu były w nim zanurzone do połowy. Smażyć kostki na gorącym oleju po 3 do 5 minut z każdej strony, aż staną się chrupiące. Odsączyć na ręczniku papierowym.
- Posypać tofu dymką i skropić sosem hoisin. Podawać natychmiast.
Podoba Ci się ten artykuł?
Komentarze