Topinambur w rozmarynie

Przepis na Topinambur w rozmarynie
Czas przygotowania20 min
Poziom trudnościśredni
Ocena 3.0
02.11.2023

Topinambur w rozmarynie to pełne składników odżywczych plasterki topinambura z ziołami i przyprawami, smażone do miękkości i chrupiącej skórki. Polecamy jako małą przekąskę lub dodatek np. do obiadu.

Składniki

Promocje na składniki

Jak zrobić topinambur w rozmarynie

  1. W patelni rozgrzać olej. Dodać pokrojonego w plasterki topinambura i czosnek, i smażyć przez 1-2 minuty.
  2. Dodać sól, rozmaryn i wino i smażyć jeszcze przez 5-10 minut, aż większość płynu wyparuje, a topinambur będzie miękki. Doprawić solą i pieprzem i podawać.

Komentarze

Odpowiedź dla użytkownika
Dziękujemy! Twój komentarz został wysłany do weryfikacji.
Coś poszło nie tak.

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy.