Udko z kurczaka panierowane

Przepis na Udko z kurczaka panierowane
Czas przygotowania70 min
Poziom trudnościśredni
02.11.2023

Udko z kurczaka panierowane to pyszne, soczyste mięso z kurczaka w chrupiącej, rumianej panierce. Polecamy podawać z frytkami lub w towarzystwie pieczonych ziemniaczków.

Składniki

Promocje na składniki

Jak zrobić udko z kurczaka panierowane

  1. Podgotować udka w osolonej wodzie. Lekko ostudzić.
  2. Zmiksować jajka z mlekiem i mąką.
  3. Zamoczyć udka z miksturze, następnie w bułce tartej. Powtórzyć.
  4. Wrzucić na sporą ilość gorącego oleju i obracać, aż cała panierka się przyrumieni.
  5. Polecamy podawać z frytkami lub pieczonymi ziemniakami.

Komentarze

Odpowiedź dla użytkownika
Dziękujemy! Twój komentarz został wysłany do weryfikacji.
Coś poszło nie tak.

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy.