Vindaloo z królika

Przepis na Vindaloo z królika
Czas przygotowania90 min
Poziom trudnościśredni
02.11.2023

Vindaloo z królika to alternatywna wersja tej znanej potrawy indyjskiej, w której mięsną podstawę stanowi królik. Dzięki licznym przyprawom danie ma naprawdę intensywny smak i aromat. Polecamy wypróbować te propozycję obiadową.

Składniki

Promocje na składniki

Jak zrobić vindaloo z królika

  1. Na patelni rozgrzać połowę oleju i masła i zrumienić na tym królika i boczek. Wyjąć mięso i boczek z patelni.
  2. Na patelnię dodać resztę mała i oleju oraz przecier, paprykę, cebulę, czosnek, wszystkie przyprawy i papryczki chili. Smażyć chwilę na małym ogniu, mieszając.
  3. Dodać resztę składników i wymieszać, aby się dobrze pokryły przyprawami. Dusić przez pół godziny pod przykryciem, a następnie zdjąć pokrywkę i gotować przez kolejne pół godziny.
  4. Mięso będzie gotowe, gdy będzie się łatwo rozpadać.

Komentarze

Odpowiedź dla użytkownika
Dziękujemy! Twój komentarz został wysłany do weryfikacji.
Coś poszło nie tak.

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy.