Warzywa pieczone w folii aluminiowej

Przepis na Warzywa pieczone w folii aluminiowej
Czas przygotowania45 min
Poziom trudnościśredni
02.11.2023

Składniki

  • 1150 g młodych ziemniaków w cienkich plasterkach
  • 1 duży słodki ziemniak w cienkich plasterkach
  • 2 słodkie cebule w plasterkach grubości 1 cm
  • 1/2 kg świeżej fasolki szparagowej pokrojonej na kawałki długości 3 cm
  • 1 gałązka świeżego rozmarynu
  • 1 gałązka świeżego tymianku
  • sól i pieprz do smaku
  • 60 ml (1/4 szklanki) oliwy z oliwek

Promocje na składniki

Jak zrobić warzywa pieczone w folii aluminiowej

  1. Nagrzać grill do wysokiej temperatury.
  2. W dużej misce wymieszać razem kawałki młodych ziemniaków, słodkiego ziemniaka, cebulę, fasolkę, rozmaryn i tymianek. Dodać 2 łyżki oliwy, doprawić solą i pieprzem i wymieszać.
  3. Porozkładać warzywa równomiernie na kilku poskładanych w 2 lub 3 warstwy arkuszach folii. Warstwę folii od strony warzyw posmarować pozostałą oliwą. Poskładać folię w paczuszki na kształt szczelnie zamkniętych kieszeni.
  4. Ułożyć paczuszki na grillu i piec przez 30 minut, obracając raz, aż ziemniaki będą miękkie.

Komentarze

Odpowiedź dla użytkownika
Dziękujemy! Twój komentarz został wysłany do weryfikacji.
Coś poszło nie tak.

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy.