Warzywa zapiekane z serem

Przepis na Warzywa zapiekane z serem
Czas przygotowania60 min
Poziom trudnościśredni
Ocena 5.0
02.11.2023

Warzywa zapiekane z serem to uniwersalna i prosta propozycja obiadowa. Zapiekanka z pomidorków cherry, cukinii i pieczarek, przykryta sosem śmietanowym i warstwą stopionego, żółtego sera jest sycąca i smakowita. Polecamy wypróbować ten przepis.

Składniki

Promocje na składniki

Jak zrobić warzywa zapiekane z serem

  1. Rozgrzać piekarnik do temperatury 180°C. Ułożyć warzywa w naczyniu żaroodpornym, wymieszać i przyprawić.
  2. W misce lekko utrzeć mleko z serkiem naturalnym i śmietaną. Polać warzywa tą mieszaniną.
  3. Przykryć folią aluminiową i piec ok 1/2 godziny, aż warzywa zmiękną.
  4. Wymieszać masło z serem i przełożyć na wierzch zapiekanki.
  5. Wstawić z powrotem do piekarnika, tym razem nie przykrywając folią, i piec jeszcze ok 5-8 minut, aż wierzch zapiekanki zrobi się chrupiący i się przyrumieni. Podawać na gorąco, posypaną sezamem.

Komentarze

Odpowiedź dla użytkownika
Dziękujemy! Twój komentarz został wysłany do weryfikacji.
Coś poszło nie tak.

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy.