Wątróbka wołowa

Przepis na Wątróbka wołowa
Czas przygotowania30 min
Poziom trudnościśredni
Ocena 5.0
02.11.2023

Wątróbka wołowa to przepis na smakowitą i delikatną wątróbkę wołową, podsmażaną wraz z cebulką, a następnie duszoną. Wspaniale smakować będzie z ziemniakami jako drugie danie. Polecamy podawać z sałatką na boku.

Składniki

Promocje na składniki

Jak zrobić wątróbka wołowa

  1. Wątrobę umyć i oczyścić z żyłek. Pokroić na kawałki. Oprószyć solą i pieprzem.
  2. Na patelni rozgrzać olej, dodać cebulę pokrojoną w długie paski i smażyć przez ok. 5 minut. Dodać wątróbkę i smażyć jeszcze ok 10 min
  3. Koncentrat pomidorowy wymieszać z mąką i śmietaną. Rozcieńczyć wodą i dodać na patelnię. Doprowadzić do wrzenia i w razie potrzeby dodać więcej wody. Doprawić solą i pieprzem do smaku i dusić przez 10 minut pod przykryciem.
  4. Przyprószyć pietruszką i podawać.

Komentarze

Odpowiedź dla użytkownika
Dziękujemy! Twój komentarz został wysłany do weryfikacji.
Coś poszło nie tak.

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy.