Wątróbka z pieczarkami

Przepis na Wątróbka z pieczarkami
Czas przygotowania25 min
Poziom trudnościśredni
02.11.2023

Składniki

  • 500 g wątróbki drobiowej
  • 2 łyżki mąki
  • 2 łyżki masła
  • 250 g pieczarek
  • sól i pieprz do smaku
  • 3 łyżki śmietany
  • natka pietruszki do dekoracji

Promocje na składniki

Jak zrobić wątróbka z pieczarkami

  1. Wątróbkę umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Pokroić na małe kawałki.
  2. Obtoczyć wątróbkę w mące.
  3. Na patelni rozgrzać masło i smażyć wątrobę przez kilka minut.
  4. Pieczarki umyć i dodać na patelnię.
  5. Dodać śmietanę, pół szklanki wody, przykryć patelnię i dusić wszystko jeszcze 10 – 15 minut.
  6. Przełożyć na talerze i posypać natką pietruszki.

Komentarze

Odpowiedź dla użytkownika
Dziękujemy! Twój komentarz został wysłany do weryfikacji.
Coś poszło nie tak.

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy.