Wegańska fasolka po bretońsku

Przepis na Wegańska fasolka po bretońsku
Czas przygotowania25 min
Poziom trudnościśredni
02.11.2023

Dobrze przyprawiona wegańska fasolka po bretońsku z dodatkiem marchewki i papryki oraz z podsmażonym wędzonym tofu to świetna propozycja obiadowa. Polecamy podawać z pieczywem: chlebem lub ulubioną bułką.

Składniki

Promocje na składniki

Jak zrobić wegańska fasolka po bretońsku

  1. Cebulę szklimy na patelni, dodajemy czosnek i smażymy jeszcze chwilę. W tym czasie miksujemy w blenderze warzywa na sos.
  2. Zmiksowane warzywa wrzucamy na patelnię z cebulą i gotujemy aż zgęstnieje.
  3. Doprawiamy majerankiem, pieprzem, papryką.
  4. Tofu kroimy w grubą kostkę i marynujemy przez chwilę w marynacie sporządzonej z pozostałych składników.
  5. Smażymy w głębszym tłuszczu, aż stwardnieje.
  6. Dorzucamy do sosu razem z fasolą i jeszcze przez chwilę mieszając, gotujemy razem. Podajemy z chlebem.

Komentarze

Odpowiedź dla użytkownika
Dziękujemy! Twój komentarz został wysłany do weryfikacji.
Coś poszło nie tak.

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy.