Wołowina z pieczarkami z multicookera

Przepis na Wołowina z pieczarkami z multicookera
Czas przygotowania120 min
Poziom trudnościśredni
Ocena 5.0
02.11.2023

Wołowina z pieczarkami z multicookera to pyszne, delikatne mięso wołowe z pieczarkami przygotowywane w multicookerze na dwóch trybach: pieczenia i duszenia. Świetnie smakować będzie w towarzystwie ziemniaków i gotowanych warzyw.

Składniki

Promocje na składniki

Jak zrobić wołowina z pieczarkami z multicookera

  1. Wołowinę pokroić w kostkę, oprószyć solą i pieprzem i obtoczyć w mące.
  2. Do multicookera wlać trochę oleju, włączyć tryb „pieczenie” i ustawić czas na 20 minut.
  3. Włożyć mięso i piec przez 10 minut, a następnie dodać posiekaną cebulę i pieczarki (mniejsze zostawić w całości, większe pokroić na pół lub na 4) wymieszać i smażyć kolejne 10 minut.
  4. Dodać liście laurowe. Włączyć tryb „duszenie” na 1,5 godziny. Gotowe danie posypać świeżymi ziołami.

Komentarze

Odpowiedź dla użytkownika
Dziękujemy! Twój komentarz został wysłany do weryfikacji.
Coś poszło nie tak.

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy.