Wrapy z awokado i papryką

Przepis na Wrapy z awokado i papryką
Czas przygotowania10 min
Poziom trudnościśredni
02.11.2023

Wrapy z awokado i papryką to wegańskie wrapy z tortilli, wypełnione świeżymi liśćmi sałaty, czerwoną cebulką, awokado i papryką. Całość skropiona jest sokiem z cytryny. Polecamy jako lekką, pożywną przekąskę w ciągu dnia.

Składniki

Promocje na składniki

Jak zrobić wrapy z awokado i papryką

  1. Tortille podgrzewamy na suchej patelni. W tym czasie przekrawamy awokado na pół, usuwamy pestkę, wydrążamy miąższ i kroimy w plasterki.
  2. Paprykę kroimy w paski, cebulkę w piórka.
  3. Tortille rozkładamy, wykładamy na nią sałatę i resztę warzyw. Kropimy sokiem z cytryny. Zawijamy ciasno jak naleśnik.

Komentarze

Odpowiedź dla użytkownika
Dziękujemy! Twój komentarz został wysłany do weryfikacji.
Coś poszło nie tak.

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy.