Zapiekanka z kiełbasą i warzywami

Przepis na Zapiekanka z kiełbasą i warzywami
Czas przygotowania60 min
Poziom trudnościśredni
02.11.2023

Zapiekanka z kiełbasą i warzywami to propozycja na smakowite, drugie danie obiadowe. Zapiekana mrożonka warzywna, ziemniaki pokrojone w kostkę, kiełbasa w plasterkach i pomidory z puszki przykryte są warstwą żółtego sera, który stopiony i przypieczony smakuje wyśmienicie. Polecamy.

Składniki

  • 200 g mrożonej mieszanki warzywnej, rozmrożonej
  • 4 małe ziemniaki, obrane i drobno pokrojone
  • 450 g kiełbasy, pokrojonej na 1/2 cm plasterki
  • 55 g masła, pociętego na kawałki
  • 50 g startego sera cheddar
  • 1/2 puszki pomidorów, krojonych

Promocje na składniki

Jak zrobić zapiekanka z kiełbasą i warzywami

  1. Nagrzać piekarnik do 190°C.
  2. Rozłożyć mieszankę rozmrożonych warzyw na dnie lekko natłuszczonego naczynia żaroodpornego o wymiarach ok 23×33 cm. Przykryć równomiernie ziemniakami, kiełbasą i kawałkami masła. Przyprawić do smaku i przykryć folią aluminiową.
  3. Piec w temperaturze 190°C przez 40 minut. Odkryć delikatnie folię, posypać serem i piec jeszcze parę minut, aby się roztopił i zabrązowił.

Komentarze

Odpowiedź dla użytkownika
Dziękujemy! Twój komentarz został wysłany do weryfikacji.
Coś poszło nie tak.

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy.