Zielona cebulka z grilla po meksykańsku

Przepis na Zielona cebulka z grilla po meksykańsku
Porcje4 porcje
Czas przygotowania37 minut
Poziom trudnościśredni
02.11.2023

Składniki

Promocje na składniki

Jak zrobić zielona cebulka z grilla po meksykańsku

  1. Cebulkę myjemy i odcinamy górną część (zielone liście). Wkładamy do miski i skrapiamy oliwą, doprawiamy pieprzem i solą. Pozostawiamy na min. 30 minut.
  2. Po tym czasie, gdy cebulki wchłoną część oliwy z przyprawami, układamy je na rozgrzanym grillu. Pieczemy aż zaczną robić się miękkie, a końcówki zaczną robić się czarne. Cały czas obracamy cebulki i skrapiamy je sokiem z cytryny by nie wysuszyły się zbytnio.
  3. Przed podaniem dodatkowo skrapiamy cebulki sokiem z cytryny.

Komentarze

Odpowiedź dla użytkownika
Dziękujemy! Twój komentarz został wysłany do weryfikacji.
Coś poszło nie tak.

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy.