Jak zrobić zupę gyros w Lidlomixie?
06.03.2024
Żołnierzyki - szparagi w bekonie, z jajkiem
20min
średni
02.11.2023
Żołnierzyki to nazwa na szparagi z grilla, owinięte, wraz z podłużnymi kawałkami chleba, bekonem, z dodatkiem jajka. To świetna propozycja śniadaniowa dla każdego miłośnika szparagów. Przepis znaleźć można poniżej.
Jak zrobić żołnierzyki - szparagi w bekonie, z jajkiem
- Odetnij skórki i potnij kromki chleba tak, aby uzyskać 8 podłużnych, prostokątnych kawałków.
- Włóż szparaga na każdy kawałek chleba i owiń ciasno bekonem.
- Umieść na blaszce do pieczenia, dopraw i grilluj przez ok 15 minut, aż bekon będzie chrupiący.
- Zagotuj wodę, posól i gotuj jajka przez około 5 minut. Podawaj na ciepło.
Podoba Ci się ten artykuł?
Komentarze