Pizza Lidlomix – szybki przepis na pizzę z Monsieur Cuisine
27.03.2024
Zupa cebulowa na szybko
25 min
średni
02.11.2023
Zupa cebulowa na szybko to smakowita, aromatyczna zupa cebulowa, przygotowywana na gotowym bulionie i podsmażanej na smalcu cebulce. Taka zupa świetnie sprawdzi się jako szybki posiłek, kiedy nie mamy wiele czasu na gotowanie. Polecamy
Składniki
- kostka rosołowa (warzywna lub wołowa)
- liść laurowy
- ziele angielskie
- łyżka smalcu
- sól i pieprz
- cebula ( 1 duża lub 2 małe)
- 1-2 łyżki mąki
Jak zrobić zupa cebulowa na szybko
- Wstaw wodę, dodaj kostkę, liść, ziele, sól, pieprz i gotuj.
- Rozgrzej smalec na patelni, obierz cebulę, pokrój w paski i podsmaż na średnim ogniu uważając żeby nie przypiec.
- Jak cebula będzie już gotowa – posyp mąką, dokładnie wymieszaj, dolej gotującego wywaru, zamieszaj, chwilę pogotuj, wlej do reszty wywaru i gotuj ok.15 minut.
- Podawaj z grzankami.
Podoba Ci się ten artykuł?
Komentarze