Pizza Lidlomix – szybki przepis na pizzę z Monsieur Cuisine
27.03.2024
Zupa jarzynowa brokułowo-kalafiorowa
55 min
średni
02.11.2023
Jak zrobić zupa jarzynowa brokułowo-kalafiorowa
- Cebulę obrać i drobno poszatkować, podsmażyć na rozgrzanym maśle.
- Zeszkloną na maśle cebulę zalać bulionem. Gotować ok 15 minut.
- Doprawić solą i pieprzem.
- Brokuła i kalafiora umyć i rozdzielić na różyczki, dodać do bulionu. Gotować przez 10-15 minut, aż warzywa zmiękną. Doprawić do smaku. Hartując stopniowo śmietanę (dolewając po łyżce gorącej zupy do opakowania), dodać ją do garnka.
- Piekarnik rozgrzać do 220 stopni i włożyć do niego na blaszce chleb tostowy na kilka minut. Kiedy się zrumieni posypać startym żółtym serem i włożyć do piekarnika na kolejne 2-3 minuty.
- Zupę przelać do talerzy podawać z tostami.
Podoba Ci się ten artykuł?
Komentarze