Zupa na wołowinie z pulpetami z wątróbki

Przepis na Zupa na wołowinie z pulpetami z wątróbki
Czas przygotowania120 min
Poziom trudnościśredni
02.11.2023

Zupa na wołowinie z pulpetami z wątróbki to lekki bulion, przyrządzony na żeberkach wołowych, z dodatkiem warzyw oraz pulpetów ze zmielonej wątróbki z kurczaka. Ta lekka zupa to świetna propozycja pierwszego dania.

Składniki

Promocje na składniki

Jak zrobić zupa na wołowinie z pulpetami z wątróbki

  1. Starannie wymieszać wątróbkę z bułką tartą, mąką, jajkami, 1 łyżeczką soli, gałką muszkatołową i czosnkiem. Odstawić.
  2. Opłukać żeberka, a następnie umieścić w dużym garnku. Dodać cebulę, seler, 4 łyżeczki soli, pieprz, wodę, marchewkę, pomidory i pietruszkę. Przykryć i doprowadzić do wrzenia.
  3. Zdjąć pianę z powierzchni zupy, a następnie znów przykryć i gotować na małym ogniu przez 1,5 godziny lub do momentu, gdy mięso będzie miękkie.
  4. Wyjąć mięso, kości i marchew z zupy. Marchewkę pokroić na małe kawałki i ponownie wrzucić do zupy. Doprowadzić do wrzenia.
  5. Z masy wątróbkowej uformować w kulki wielkości piłek golfowych; wrzucić je do gotujacej zupy. Przykryć i gotować przez ok 10 minut.
  6. Aby uzyskać czysty bulion można zupę przecedzić i podawać tylko z klopsikami.

Komentarze

Odpowiedź dla użytkownika
Dziękujemy! Twój komentarz został wysłany do weryfikacji.
Coś poszło nie tak.

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy.