Zupa selerowa

Przepis na Zupa selerowa
Czas przygotowania50 min
Poziom trudnościśredni
02.11.2023

Zupa selerowa to smaczna, lekka zupa warzywna. Idealna na pierwsze danie lub kolację., Polecamy podawać ze świeżym pieczywem np. bułką czy bagietką lub ze słonymi przekąskami np. krakersami.

Składniki

Promocje na składniki

Jak zrobić zupa selerowa

  1. Seler i ziemniaki dokładnie umyć, obrać i pokroić w kostkę o średnicy około 1 cm.
  2. Cebulę obrać i drobno pokroić, białą część umytego pora także.
  3. Wszystkie posiekane warzywa przełożyć do wysokiego rondla i smażyć na oliwie około 10 minut.
  4. Podsmażone warzywa zalać ciepłym bulionem drobiowym, dodać przyprawy, liść laurowy i ziele angielskie; gotować około 15 minut.
  5. Na końcu zupę zabielić szklanką mleka i doprowadzić do wrzenia.
  6. Zupę przelać do talerzy i posypać umytą i posiekaną natką pietruszki.

Komentarze

Odpowiedź dla użytkownika
Dziękujemy! Twój komentarz został wysłany do weryfikacji.
Coś poszło nie tak.

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy.