Sałatka z sałaty lodowej

Przepis na Sałatka z sałaty lodowej
Czas przygotowania20min
Poziom trudnościśredni
02.11.2023

Sałatka z sałaty lodowej z pomidorkami cherry, rzodkiewką, serem pleśniowym i boczkiem, polana aromatycznym dressingiem, to propozycja dla miłośników bardziej sycących sałatek. Polecamy.

Składniki

Promocje na składniki

Jak zrobić sałatka z sałaty lodowej

  1. Wymieszaj czerwoną cebulę i sok z cytryny w małej misce, przykryj i odłóż na bok.
  2. Podsmaż boczek na suchej patelni, na średnim ogniu, obracając, dopóki nie zrobi się chrupiący. Następnie pozbądź się nadmiaru tłuszczu, kładąc go na ręczniku papierowym. Pokrój go na małe kawałki i odłóż na bok.
  3. Aby przygotować dressing, wrzuć jego wszystkie składniki do miski (maślanka, majonez, Roquefort, ocet winny, ząbek czosnku, szczypiorek), dopraw do smaku i wymieszaj, tak żeby dobrze się połączyły.
  4. Pokrój sałatę na na paski i umieść w misce z pomidorami, rzodkiewką i cebulą. Tuż przed podaniem polej dressingiem i posyp bekonem.
LidiaKa Autor: LidiaKa

Komentarze

Odpowiedź dla użytkownika
Dziękujemy! Twój komentarz został wysłany do weryfikacji.
Coś poszło nie tak.

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy.