Smażone zielone pomidory

Przepis na Smażone zielone pomidory
Czas przygotowania15 min
Poziom trudnościśredni
02.11.2023

Smażone zielone pomidory w panierce z krakersów ( lub bułki tartej ) to smakowita przekąska, którą warto wypróbować. Soczyste i aromatyczne, idealnie sprawdzą się podczas wizyty gości.

Składniki

Promocje na składniki

Jak zrobić smażone zielone pomidory

  1. W małej misce wymieszać mąkę z solą i pieprzem. W drugiej misce lub na talerzu rozsypać pokruszone krakersy lub bułkę tartą, a w trzecim naczyniu rozbełtać jajka.
  2. Roztopić masło w dużej patelni na średnim ogniu. Każdy plasterek pomidora maczać w jajku, a następnie obtaczać w mące i jeszcze raz w jajku, a na koniec w pokruszonych krakersach lub w bułce tartej.
  3. Smażyć panierowane pomidory na gorącym tłuszczu, aż nabiorą złotego koloru, od 3 do 5 minut na stronę. W razie potrzeby użyć do smażenia więcej masła. Podawać na gorąco!

Komentarze

Odpowiedź dla użytkownika
Dziękujemy! Twój komentarz został wysłany do weryfikacji.
Coś poszło nie tak.

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy.