Śniadaniowe croissanty z szynką

Przepis na Śniadaniowe croissanty z szynką
Czas przygotowania10 min
Poziom trudnościśredni
02.11.2023

Śniadaniowe croissanty z szynką to propozycja na smakowite, pożywne śniadanie. Croissant posmarowany delikatnie majonezem, z dodatkiem żółtego sera, sałaty, szybki, pomidora i ogórka, zamknięty przy pomocy wykałaczki i oliwki to dobry pomysł na poranny posiłek. Polecamy.

Składniki

Promocje na składniki

Jak zrobić śniadaniowe croissanty z szynką

  1. Przekroić croissanty poziomo nożem o ząbkowanym ostrzu tak, by wierzch każdego wciąż był połączony z jednej strony ze spodem.
  2. Posmarować każdego delikatnie majonezem, ułożyć ser żółty, sałatę i resztę składników. Doprawić solom i pieprzem do smaku.
  3. Przykryć wierzchem, w każdego wbić wykałaczkę, aby kanapki się nie otworzyły i podawać. Na wykałaczki można nabić po oliwce, aby zabezpieczała przed zsunięciem.

Komentarze

Odpowiedź dla użytkownika
Dziękujemy! Twój komentarz został wysłany do weryfikacji.
Coś poszło nie tak.

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy.