Syrop miodowy do ciast

Przepis na Syrop miodowy do ciast
Czas przygotowania25 min
Poziom trudnościśredni
Ocena 5.0
02.11.2023

Syrop miodowy do ciast to świetny dodatek do różnych słodkich wypieków i deserów. Podkreśli słodycz każdej potrawy.

Składniki

  • 1,5 szkl. miodu
  • 1/4 szkl. wody
  • 1/4 szkl. świeżego soku z cytryny
  • 1/2 łyżeczki startej skórki z cytryny

Promocje na składniki

Jak zrobić syrop miodowy do ciast

  1. W małym rondelku połączyć miód, wodę, sok i skórkę z cytryny. Gotować na średnim ogniu mieszając od czasu do czasu.
  2. Gdy mieszanka zacznie bulgotać gotować tak długo aż część wyparuje.
  3. Polać ciasto gotowym syropem i odczekać kilka minut zanim podamy do stołu.

Komentarze

Odpowiedź dla użytkownika
Dziękujemy! Twój komentarz został wysłany do weryfikacji.
Coś poszło nie tak.

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy.