Sernik z rosą Lidlomix — przepis i wskazówki
15.04.2024
Szpinak z pieczarkami portobello
20 min
średni
02.11.2023
Składniki
- 3 łyżki masła
- 2 duże pieczarki portobello pokrojone w plasterki
- 300 g mrożonego posiekanego szpinaku, rozmrożonego i odsączonego
- 1/4 łyżeczki suszonej bazylii
- 1/4 łyżeczki soli
- 1/4 łyżeczki czarnego pieprzu
- 1 ząbek czosnku, posiekany
- 2 łyżki czerwonego wytrawnego wina
- 25 g (1/4 szklanki) startego parmezanu
Jak zrobić szpinak z pieczarkami portobello
- Roztopić masło w dużej patelni lub rondlu na średnim ogniu.
- Podsmażyć na nim pieczarki, szpinak, bazylię, sól, pieprz i czosnek, aż grzyby będą miękkie a szpinak gorący.
- Wlać wino i zmniejszyć temperaturę do minimum; dusić przez 1 minutę. Dodać parmezan, wymieszać i podać.
Podoba Ci się ten artykuł?
Komentarze