Szpinak z pieczarkami portobello

Przepis na Szpinak z pieczarkami portobello
Czas przygotowania20 min
Poziom trudnościśredni
02.11.2023

Składniki

  • 3 łyżki masła
  • 2 duże pieczarki portobello pokrojone w plasterki
  • 300 g mrożonego posiekanego szpinaku, rozmrożonego i odsączonego
  • 1/4 łyżeczki suszonej bazylii
  • 1/4 łyżeczki soli
  • 1/4 łyżeczki czarnego pieprzu
  • 1 ząbek czosnku, posiekany
  • 2 łyżki czerwonego wytrawnego wina
  • 25 g (1/4 szklanki) startego parmezanu

Promocje na składniki

Jak zrobić szpinak z pieczarkami portobello

  1. Roztopić masło w dużej patelni lub rondlu na średnim ogniu.
  2. Podsmażyć na nim pieczarki, szpinak, bazylię, sól, pieprz i czosnek, aż grzyby będą miękkie a szpinak gorący.
  3. Wlać wino i zmniejszyć temperaturę do minimum; dusić przez 1 minutę. Dodać parmezan, wymieszać i podać.

Komentarze

Odpowiedź dla użytkownika
Dziękujemy! Twój komentarz został wysłany do weryfikacji.
Coś poszło nie tak.

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy.