Pizza Lidlomix – szybki przepis na pizzę z Monsieur Cuisine
27.03.2024
Warzywa pieczone w folii aluminiowej
45 min
średni
02.11.2023
Składniki
- 1150 g młodych ziemniaków w cienkich plasterkach
- 1 duży słodki ziemniak w cienkich plasterkach
- 2 słodkie cebule w plasterkach grubości 1 cm
- 1/2 kg świeżej fasolki szparagowej pokrojonej na kawałki długości 3 cm
- 1 gałązka świeżego rozmarynu
- 1 gałązka świeżego tymianku
- sól i pieprz do smaku
- 60 ml (1/4 szklanki) oliwy z oliwek
Jak zrobić warzywa pieczone w folii aluminiowej
- Nagrzać grill do wysokiej temperatury.
- W dużej misce wymieszać razem kawałki młodych ziemniaków, słodkiego ziemniaka, cebulę, fasolkę, rozmaryn i tymianek. Dodać 2 łyżki oliwy, doprawić solą i pieprzem i wymieszać.
- Porozkładać warzywa równomiernie na kilku poskładanych w 2 lub 3 warstwy arkuszach folii. Warstwę folii od strony warzyw posmarować pozostałą oliwą. Poskładać folię w paczuszki na kształt szczelnie zamkniętych kieszeni.
- Ułożyć paczuszki na grillu i piec przez 30 minut, obracając raz, aż ziemniaki będą miękkie.
Podoba Ci się ten artykuł?
Komentarze