Wegańskie lody czekoladowe

Przepis na Wegańskie lody czekoladowe
Czas przygotowania15 min + mrożenie
Poziom trudnościśredni
02.11.2023

Wegańskie lody czekoladowe to lody na bazie mleka sojowego i śmietanki sojowej. Głęboki i intensywny smak nadaje im czekolada deserowa. Zachęcamy do wypróbowania tego przepisu.

Składniki

Promocje na składniki

Jak zrobić wegańskie lody czekoladowe

  1. W rondelku na małym ogniu stopić czekoladę w mleku sojowym.
  2. Gdy czekolada się całkowicie rozpuści, dodać olej, wanilię i śmietankę sojową. Wymieszać.
  3. Wlać do maszynki do lodów i dalej postępować według instrukcji urządzenia.
  4. Jeśli nie masz maszynki do lodów, możesz wlać masę do plastikowego pojemnika do mrożenia, szczelnie zamknąć i wstawić do zamrażarki na ok. 6 godzin.
  5. W międzyczasie należy lody co 1,5 godziny przemieszać energicznie widelcem, aby porozbijać zmrożone grudki.

Komentarze

Odpowiedź dla użytkownika
Dziękujemy! Twój komentarz został wysłany do weryfikacji.
Coś poszło nie tak.

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy.