Wegańskie pieguski

Przepis na Wegańskie pieguski
Czas przygotowania25 min
Poziom trudnościśredni
02.11.2023

Wegańskie pieguski to alternatywna, wegańska wersja pysznych ciasteczek z groszkami czekoladowymi, oparta na mleku sojowym i groszkach z wegańskiej  czekolady. Polecamy na deser lub drugie śniadanie.

Składniki

Promocje na składniki

Jak zrobić wegańskie pieguski

  1. Rozgrzać piekarnik do 220 stopni C. Dużą blachę wysmarować olejem.
  2. Trzepaczką wymieszać cukier z mlekiem sojowym, masłem orzechowym, olejem i wanilią, aż masa będzie zupełnie gładka.
  3. W osobnej misce wymieszać mąkę z sodą i solą. Dodać do mokrej masy i wymieszać.
  4. Dodać groszki czekoladowe i wymieszać.
  5. Nakładać ciasto łyżką na przygotowaną blachę.
  6. Piec ok. 10 minut, aż się przyrumienią na brzegach. Wyjąć z piekarnika i studzić ok. 10 minut na blaszce, a następnie przełożyć na metalową kratkę aby całkiem wystygły.

Komentarze

Odpowiedź dla użytkownika
Dziękujemy! Twój komentarz został wysłany do weryfikacji.
Coś poszło nie tak.

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy.