Pizza Lidlomix – szybki przepis na pizzę z Monsieur Cuisine
27.03.2024
Wołowina z pieczarkami z multicookera
120 min
średni
Wołowina z pieczarkami z multicookera to pyszne, delikatne mięso wołowe z pieczarkami przygotowywane w multicookerze na dwóch trybach: pieczenia i duszenia. Świetnie smakować będzie w towarzystwie ziemniaków i gotowanych warzyw.
Składniki
- 700 g wołowiny
- sól i pieprz
- 2 łyżki mąki
- olej roślinny do smażenia
- 1 cebula
- 2 liście laurowe
- łyżka posiekanych, świeżych liści pietruszki
Jak zrobić wołowina z pieczarkami z multicookera
- Wołowinę pokroić w kostkę, oprószyć solą i pieprzem i obtoczyć w mące.
- Do multicookera wlać trochę oleju, włączyć tryb „pieczenie” i ustawić czas na 20 minut.
- Włożyć mięso i piec przez 10 minut, a następnie dodać posiekaną cebulę i pieczarki (mniejsze zostawić w całości, większe pokroić na pół lub na 4) wymieszać i smażyć kolejne 10 minut.
- Dodać liście laurowe. Włączyć tryb „duszenie” na 1,5 godziny. Gotowe danie posypać świeżymi ziołami.
Podoba Ci się ten artykuł?
Komentarze