Pizza Lidlomix – szybki przepis na pizzę z Monsieur Cuisine
27.03.2024
Wrapy z awokado i papryką
10 min
średni
02.11.2023
Wrapy z awokado i papryką to wegańskie wrapy z tortilli, wypełnione świeżymi liśćmi sałaty, czerwoną cebulką, awokado i papryką. Całość skropiona jest sokiem z cytryny. Polecamy jako lekką, pożywną przekąskę w ciągu dnia.
Składniki
- 2 tortille
- 1 dojrzałe awokado
- kilka liści sałaty lodowej
- 1/2 łyżeczki soku z cytryny
- 1/2 czerwonej papryki
- mała czerwona cebulka
Jak zrobić wrapy z awokado i papryką
- Tortille podgrzewamy na suchej patelni. W tym czasie przekrawamy awokado na pół, usuwamy pestkę, wydrążamy miąższ i kroimy w plasterki.
- Paprykę kroimy w paski, cebulkę w piórka.
- Tortille rozkładamy, wykładamy na nią sałatę i resztę warzyw. Kropimy sokiem z cytryny. Zawijamy ciasno jak naleśnik.
Podoba Ci się ten artykuł?
Komentarze