Ziemniaki z piecyka

Przepis na Ziemniaki z piecyka
Czas przygotowania35 min
Poziom trudnościśredni
02.11.2023

Ziemniaki z piecyka to pomysł na pieczone w piekarniku młode ziemniaczki. Stanowią świetny dodatek do mięs i warzyw: zarówno tych gotowanych, jak i sałatek. Idealne jako część drugiego dania. Polecamy.

Składniki

Promocje na składniki

Jak zrobić ziemniaki z piecyka

  1. Rozgrzać piekarnik do temperatury 200°C (piekarnik z termoobiegiem: 180°C).
  2. Wyszorować ziemniaki do czysta w zimnej wodzie i starannie wytrzeć ręcznikiem papierowym. Jeśli któryś jest wyraźnie duży można przekroić na pół.
  3. Wysmarować blachę do pieczenia olejem. Posypać niewielką ilością gruboziarnistej soli i ziołami. Ułożyć ziemniaki na blasze. Piec w gorącym piekarniku około 30 minut.

Komentarze

Odpowiedź dla użytkownika
Dziękujemy! Twój komentarz został wysłany do weryfikacji.
Coś poszło nie tak.

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy.