Zupa jarzynowa z kapustą i szpinakiem

Przepis na Zupa jarzynowa z kapustą i szpinakiem
Czas przygotowania50 min
Poziom trudnościśredni
02.11.2023

Składniki

  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 cebula
  • 1/2 główki kapusty
  • 1 marchewka
  • 1 pomidor, pokrojony
  • 2 litry wody lub bulionu warzywnego
  • sól i pieprz
  • 1/3 brokuła
  • suszony koperek lub pietruszka
  • duży pęczek szpinaku
  • 2 ząbki czosnku

Promocje na składniki

Jak zrobić zupa jarzynowa z kapustą i szpinakiem

  1. Kapustę i brokuła drobno posiekać, marchew umyć i drobno pokroić. Posiekać szpinak.
  2. W rondlu rozgrzać oliwę, dodać cebulę, smażyć przez 5 minut. Następnie dodać kapustę, brokuła, marchew i pomidora, smażyć przez kolejne 5-7 minut.
  3. Wlać wodę lub bulion i doprowadzić do wrzenia. Doprawić solą i pieprzem, dodać suszone zioła. Przykryć i gotować przez około 30 minut.
  4. Następnie dodać czosnek i szpinak i gotować jeszcze przez 5 minut.

Komentarze

Odpowiedź dla użytkownika
Dziękujemy! Twój komentarz został wysłany do weryfikacji.
Coś poszło nie tak.

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy.