Pizza Lidlomix – szybki przepis na pizzę z Monsieur Cuisine
27.03.2024
Zupa jarzynowa z kapustą i szpinakiem
50 min
średni
02.11.2023
Składniki
- 4 łyżki oliwy z oliwek
- 1 cebula
- 1/2 główki kapusty
- 1 marchewka
- 1 pomidor, pokrojony
- 2 litry wody lub bulionu warzywnego
- sól i pieprz
- 1/3 brokuła
- suszony koperek lub pietruszka
- duży pęczek szpinaku
- 2 ząbki czosnku
Jak zrobić zupa jarzynowa z kapustą i szpinakiem
- Kapustę i brokuła drobno posiekać, marchew umyć i drobno pokroić. Posiekać szpinak.
- W rondlu rozgrzać oliwę, dodać cebulę, smażyć przez 5 minut. Następnie dodać kapustę, brokuła, marchew i pomidora, smażyć przez kolejne 5-7 minut.
- Wlać wodę lub bulion i doprowadzić do wrzenia. Doprawić solą i pieprzem, dodać suszone zioła. Przykryć i gotować przez około 30 minut.
- Następnie dodać czosnek i szpinak i gotować jeszcze przez 5 minut.
Podoba Ci się ten artykuł?
Komentarze